Beleef!

Menorca – het kleine broertje van Mallorca – is rustiger dan de andere eilanden van de Balearen. Het massatoerisme is hier in mindere getalen en overal hangt een ontspannen sfeer. Neemt niet weg dat er op dit eiland van alles te beleven valt! Menorca kent verschillende internationale en traditionele feestdagen die zeker het bijwonen waard zijn. Leef en beleef Menorca!

Feestdagen

Verschillende dagen per jaar staat dit hele eiland op zijn kop! Dorpjes en steden zijn versierd, dansende inwoners, vrolijke kleurtjes en processies is wat het straatbeeld van Menorca dan tekent. Spanjaarden zijn gek op een goed feestje en zo ook de Menorquíns! Laat je verrassen en versteld doen staan door een van hun vele en mooie tradities.

Festa de Sant Llorenc

Dit uit traditie geboren festival begint wanneer het beeld van San Lorenzo door ridders dwars door de stad gedragen wordt. Vervolgens wordt het festival geopend met een grote dans. Tijdens dit festival vinden er verschillende activiteiten plaats waaronder optredens, opvoeringen van theaterstukken en poppenshows, authentieke dansen, paardenraces en stierenvechten. De feestelijke activiteiten worden afgesloten met een muzikaal orkest. Dit festival wordt jaarlijks gehouden in de tweede week van augustus.

Fiesta de San Juan (Ciutadella)

Dit steeds populairder wordende festival trekt al bezoekers uit geheel Europa en is het oudste festival van Menorca! Het bijzondere aan dit festival is dat de hoofdrolspelers bij deze festiviteiten paarden zijn, samen met hun ruiters! Onder begeleiding van traditionele liederen springen en dansen de paarden in het rond. Voor alle liefhebbers van gin, dit populaire drankje is – in combinatie met limonade – favoriet tijdens de dit Menorcaanse feest!

International Jazz Festival Menorca

Voor iedereen wie geniet van een goed jazz optreden is dit jaarlijkse festival echt een aanrader! Heerlijk dineren op het terras om vervolgens samen te dansen onder de prachtige sterrenhemel. Het International Jazz Festival in Menorca wordt in verschillende steden gehouden rondom het eiland, zowel indoor als outdoor. Op het podium schitteren diverse artiesten en nemen je swingend mee naar de wereld van jazz!

Kerst

Toe aan een tropische Kerst? Cadeautjes onder palmbomen en een super soaker gevecht in plaats van sneeuwballen? Overweeg dan een Kerst onder de Menorcaanse winterzon! Heerlijk even helemaal tot rust komen en ontsnappen aan de gure Hollandse wind. Laat je verrassen door dit mooie eiland in kerstsferen.

Semana Santa

Een van de belangrijkste feesten in Menorca. In Nederland kennen wij dit als Goede Vrijdag en Pasen. In Spanje en veel andere religieuze landen wordt dit de Semana Santa genoemd, en betekent letterlijk vertaald ‘Heilige week’. Tijdens Goede Vrijdag worden er in Menorca diverse processies gehouden, die voor de religieuze bewoners van dit eiland van grote waarde zijn. In de processie worden beeltenissen van Jezus en Maria meegedragen. Gekleed in traditionele klederkracht (puntmutsen en lange gewaden) kenmerken zij het broederschap en waarborgen hun anonimiteit. Deze boetelingen worden Nazarenos genoemd en kenmerken een groot gedeelte van de processies.

Comments are closed.