Bus

Gemakkelijk, snel én goedkoop! Reizen met de bus door Menorca is heel eenvoudig, maar toch is het wel slim om voor je reis even te kijken hoe alles werkt. Je wilt natuurlijk geen urenlange reis maken voordat je bij dat ene speciale baaitje bent aangekomen. Lees hieronder alles over hoe te reizen met de bus op Menorca…

Reis met Transportes Menorca (TMSA)

De busmaatschappij die op heel Menorca rijdt, is TMSA. De bussen zijn rood met geel en het doel van de bussen is natuurlijk om de passagiers zo snel en veilig mogelijk bij hun halte te laten komen. Op de website, Facebook en Twitter van TMSA kun je alles lezen over actuele informatie, zoals aangepaste vertrektijden etc. De site is ook beschikbaar in het Engels en Duits. Geen lastige Spaanse zinnen die je via Google Translate nog moet vertalen om ze te ontcijferen, maar gewoon lekker makkelijk in het Engels.

Van stad A naar dorpje B

Er zijn verschillende buslijnen, die elk een andere kleur en lijnnummer hebben. Lijn 1 is de bekendste en deze gaat vanaf Maó (Mahón) naar Ciutadella en weer terug. Dit zijn de twee grootste steden op het eiland en het duurt van de ene naar de andere stad zo’n 60 minuten. Tussendoor kun je uitstappen bij de wat kleinere stadjes, zoals Alaior, Es Mercadal en Ferreries. Er zijn in totaal 19 haltes over het eiland waar de verschillende buslijnen stoppen. Dit zijn de meest bekende en levendige plaatsen op Menorca. Toch kan het maar zo zijn dat er geen bus stopt in een bepaald pittoreske dorpje dat jij graag wilt bewonderen. Om te voorkomen dat je bij een verkeerde bushalte staat, raden we het aan om even op de website van TMSA te kijken, naar de routes en de vertrektijden.

Let op! ’s Zomers rijden de bussen vaak; ongeveer elk half uur. Maar tijdens de wintermaanden in het laagseizoen rijden sommige buslijnen maar een paar keer per dag.

Prijs voor een kaartje

Heel gemakkelijk aan de bus op Menorca is dat je in de bus zelf een kaartje kunt kopen. Dit is net als in veel andere Spaanse steden. De prijs voor een ticket gaat vanaf € 1,50 en bij het instappen in de bus dien je aan de chauffeur te vertellen waar je heen wilt. De wat verdere reizen, zoals van Mahón naar Ciutadella, zijn ook wat duurder. Dit is namelijk € 6,50 met de bus. Wil je een gemakkelijk overzicht van de prijzen? Kijk dan hier.

Tip!

• Zorg dat je – als je met de bus gaat reizen – contant geld bij je hebt!
• Houd rekening met de nationale en lokale feestdagen, het kan zijn dat de bussen hierdoor volgens aangepaste dienstregeling rijden. Ook in de wintermaanden is het verstandig om van te voren te kijken hoe laat de laatste bus gaat.

Comments are closed.