Handig!

Als je binnenkort naar het eiland Menorca gaat, is het natuurlijk erg handig dat je van een aantal zaken op de hoogte bent. Mooi Menorca heeft de belangrijkste punten voor je uitgelicht!

Auto huren

In Menorca kun je erg goedkoop en gemakkelijk een auto huren. Ga jij voor een hippie busje, een luxe cabrio of voor een klein autootje? Speciaal voor jou is een aantal autoverhuurders beschreven en de voordelen op een rijtje gezet. Verken het eiland op je gemakje in een fijne huurauto. Op de pagina Auto huren vind je meer nuttige informatie.

Bus

Snel en goedkoop jezelf verplaatsen in Menorca? De lokale bussen gaan van de authentieke dorpjes tot aan de geheime strandjes. De rood-gele bussen rijden in het hoogseizoen veel vaker dan in het laagseizoen. Op deze pagina kun je meer lezen over de buslijnen, prijzen en vertrektijden.

Duiken

Wauw! Duiken kan echt niet ontbreken aan je ’to-do list’ voor in Menorca. Het eiland heeft enorm veel baaitjes, met helderblauw zeewater. Soms kan je wel meer dan tien meter naar beneden kijken! Er zijn verschillende organisaties die duiktochten organiseren. Lees op de pagina over Duiken meer over duiken in Menorca.

Kinderactiviteiten

Ga je op vakantie met de kids naar het Spaanse eiland? Genoeg te doen! Je vindt er bijvoorbeeld een dierentuin, attractiepark en verschillende waterparken. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kinderen is de vakantie op Menorca er eentje om nooit te vergeten!

Lokale producten

Dit relatief onbekende eiland heeft natuurlijk ook zijn eigen typische producten. De eilandkeuken laat je verrassen met heerlijk verse producten, gerechten en meer. De lokale producten van Menorca worden vaak gebruikt voor familierecepten, maar ook in veel restaurants vind je ze terug. Benieuwd wat de lokale producten van Menorca zijn? Lees hier verder…

Scooter huren

Prachtige baaitjes, een lekker temperatuurtje en genoeg historische plekjes te ontdekken… Hoe leuk is het om op een scooter op avontuur te gaan op Menorca? Op de pagina Scooter huren vind je alle informatie over een scooter huren op Menorca!

Snorkelen

De onderwaterwereld van Menorca is zó mooi… Felgekleurde vissen, azuurblauw water en verrassende plantjes en andere dieren. In de winkeltjes op het eiland kun je gemakkelijk en goedkoop snorkelspullen kopen. Ga zelf op ontdekking of boek een snorkelavontuur bij een professional. Hier lees je meer over snorkelen op Menorca.

Surfen

Windsurfen, kitesurfen, maar ook gewoon surfen! Het kan allemaal op het mooie Menorca. Haal alles uit je vakantie en ga zeker een keer het water op met een surfplank. Iedereen kan het, jong of oud! Er zijn verschillende bedrijven die lessen of dagtrips organiseren. Op de pagina over Surfen lees je meer over surfen op Menorca.

Vliegveld

Het eiland is gemakkelijk bereikbaar per vliegtuig. Je vindt dit vliegveld in het zuidwesten van het eiland. Het is een klein internationaal vliegveld dat in het hoogseizoen ruim twaalf keer zo veel passagiers vervoerd dan in het laagseizoen. Meer informatie over het vliegveld in Menorca lees je op deze pagina.

Zeilen

Voor de zeilliefhebbers is Menorca ’the place to be’! Je kunt het eiland gemakkelijk rondzeilen, maar ook naar het buureiland Mallorca zeilen. De zeilomstandigheden zijn er vaak perfect. Vaak is er voldoende wind en in de zomermaanden is de temperatuur op het water goed uit te houden. Op de pagina over Zeilen lees je meer over zeilen in Menorca.

Comments are closed.