Haven

’s Werelds op één na grootste natuurlijke haven, die vind je in Mahon op Menorca. De haven is een speciale spot en het bezoeken meer dan waard. Al is het om even een fotootje te maken en langs de boulevard bij de haven te struinen of een boottochtje in de haven te doen…

Wat weten we over de haven in Mahon?

Zoals in de introductie al beschreven staat is het, na Pearl Harbour, de grootste natuurlijke haven ter wereld. De haven is 5 kilometer lang en loopt midden door de grootste stad van Menorca, Mahon.

Actief op verkenning

Op verkenning in de haven? Dat kan zeker! Het is bijvoorbeeld erg leuk om met een bootje of een speciale rondvaatboot door de haven te varen. Op het water kun je natuurlijk meer zien dan lopend aan de kant. Dit is vooral tijdens de warmere zomermaanden een goed idee… Heerlijk, de wind door je haren, een zonnetje dat schijnt in je gezicht en kleine bootjes die voorbij dobberen.

Oké, nu dan écht actief…

Met een rondvaartboot door de haven of een gehuurd bootje varen, dat is natuurlijk super leuk, maar niet écht actief. Voor de actievelingen onder ons is het een optie om een (zeil)boot te huren. Zoals je misschien wel weet, is Menorca ideaal voor een zeiltochtje. Dit komt doordat het er vaak waait en de temperatuur vrij (lees: meer dan) aangenaam is. Ook is het een idee om te gaan duiken… Bij Merakcharter kun je verschillende activiteiten, boten en cursussen boeken.

Leuk weetje!

Een keer per jaar vindt de Menorca MAXI regatta plaats. Dit is een zeilwedstrijd, waar elk jaar weer verschillende schitterende boten tegen elkaar strijden. Het is erg leuk om vanaf de kant van de haven of kust te kijken naar dit event.haven-quote

Tip tip tip!

Het is erg spectaculair om met een bootje de haven van Mahon binnen te varen. Vijf kilometer lang langs de kust van de stad varen… het is een erg mooi gezicht!

Een tweede haven op Menorca…

Naast de grote haven in Mahon heeft ook Ciutadella (noordwesten) een belangrijke haven. Vanaf hier gaat, net als vanaf Mahon, een ferry naar bijvoorbeeld Barcelona. Dit duurt zo’n 9,5 uur. De haven van Ciutadella staat vol bootjes en het is er vooral in de zomermaanden erg druk. Iedereen gaat dan lekker uit varen met vaak de hele Spaanse familie. De havens van Menorca zijn allebei leuk om te bezoeken tijdens je trip naar het eiland.

Uitzicht tip!

Op het zeventiende-eeuws oude Mirador Port kun je genieten van een prachtig uitzicht over de haven van de stad Ciutadella.

Comments are closed.