International Jazz Festival

Menorca heeft een best bruisende muziekscene met veel bars waar live muziek wordt gespeeld. Met name in de plaatsjes Mahón, Ciutadella en Alaior komt muziek je tegemoet. Vooral de jazz is goed vertegenwoordigd in deze plaatsjes van klassieke tot moderne jazz. Dat maakt van Menorca een buitengewoon interessante plek voor een internationaal jazz festival. Dit wordt dan ook jaarlijks gedaan met het Menorca International Jazz Festival, ook wel “Jazz Obert” genoemd.

Een muzikaal feestje

Jaarlijks vindt in de grote steden van Menorca een geweldig muziekfestival plaats. Saxofoons, drums, piano’s… De beste jazz en blues beats vliegen je om de oren. Het International Jazz Festival van Menorca wordt altijd in het voorjaar, anderhalve maand lang, georganiseerd met nationale én internationale jazz (en blues) artiesten, bekend en minder bekend. Optredens vinden zowel indoor als outdoor plaats. Denk aan optredens in de straatjes van Ciutadella, Mahón, Alaior en Ferreries. Indoor spots zijn vaak ook de wat bekendere plekken van Menorca, zoals het Teatre del Casino Nou de Ciutadella.

Jazz Obert

Het festival wordt ook wel “Jazz Obert” genoemd. Obert is het Catalaanse woord voor ‘open’, oftewel “Open Jazz”. Dit is mede de naam van de non-profit organisatie achter het festival. Met dit festival willen ze het muzikale aanbod op het eiland vergroten, jazz muziek populairder maken én het eiland aantrekkelijker maken voor reizigers en internationale muziekliefhebbers. Hier zijn zij al sinds 1999 mee bezig, dit was de eerste editie van het International Jazz Festival van Menorca.

International Jazz Festival 2023

De datum voor 2023 is 26 februari t/m 20 mei. Kijk hier voor nieuwe updates over de International Jazz Festival.

Prijs
De prijzen verschillen per optreden. Veel zijn gratis, voor enkele optredens dien je een kaartje te kopen. Vaak schommelt de prijs voor een kaartje tussen de € 10 en € 20.

Overige activiteiten
Leuk om te weten, is dat het festival niet alleen om muziek draait. Ook andere culturele uitspattingen komen samen. Zo is er jaarlijks een wedstrijd om de promotieposter van het International Jazz Festival te ontwerpen en komen ook andere onderwerpen als film, lezingen en gastronomie aan bod.

Comments are closed.