Mahon

Het Spaanse eiland Menorca kent een aantal steden, waarvan Mahon (ook wel Maó) de grootste én de hoofdstad is. Deze toch wel levendige stad is te vinden aan de zuidoostelijke kant van het eiland. Na het lezen van onderstaande tekst weet je wat leuke en interessante dingen over de stad Mahon…

Feitjes

De stad heeft een rijke geschiedenis die start rond 205 voor Christus. Zo is het een deel van het Oost Romeinse rijk geweest, is het in 1287 heroverd door de Moren en in 1535 is de stad aangevallen door de Ottomanen, die zesduizend gevangenen als slaven meenamen naar de stad Algiers in Algerije. Iets na 1700 is de stad in handen geweest van de Britten, waardoor er nog steeds veel Britse invloeden zijn terug te vinden in de stad. De officiële naam van het eiland stamt af van generaal Mago Barca, de broer van de welbekende Hannibal. Vanaf 2012 heet deze stad officieel Maó-Mahón. Het eerste gedeelte van de naam is Catalaans (Maó), en het tweede gedeelte van de naam is Spaans (Mahón). De stad heeft zo’n 30.000 inwoners.

mahon-quote

Bezienswaardigheden

In Mahon is veel te bekijken en beleven… Hieronder lees je de bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te gaan bezoeken deze stad.

Plaça d’Espanya

Dit gezellig Spaanse plein komt in de avond tot leven. Locals en reizigers zijn te vinden op de terrassen van de Spaanse zaakjes en vaak hoor je de klanken van een straatmuzikant. Ook in het weekend is het feestje hier te vinden. Geniet hier van de traditionele Spaanse gezelligheid en een tapaatje met een sangria op dit grote plein… Rondom dit plein zijn ook verschillende historische gebouwen te vinden.

Haven

“De haven een bezienswaardigheid?” denk je misschien… Zeker weten dat dit een bezienswaardigheid is! Dit komt doordat het een natuurlijke haven is en wel de op één na grootste van de wereld. Pearl Harbour op Hawaii spant de kroon en heeft de grootste natuurlijke haven. Een natuurlijke haven is een natuurlijk stuk water in, in dit geval in een baai in de zee, dat wordt gebruikt als haven. De haven in Mahon is zo’n 5 kilometer lang.

Museum van Menorca

In dit museum ontdek je alles over de historie en de cultuur van Menorca. De historische details zijn eigenlijk al over het hele eiland te zien, maar wel zo makkelijk is om de hoogtepunten te zien in het museum. Er zijn onder andere veel verschillende tentoonstellingen en galerijen te zien. Het gebouw ziet er van buiten erg aantrekkelijk uit en heeft uitzicht op de haven van de stad.

Leuk weetje: de toegang van dit museum is gratis!

Openingstijden
Zomers (1 april t/m 30 oktober)
Dinsdag t/m zaterdag van 10:00 – 14:00 en van 18:00 – 20:30
Zondag van 10:00 – 14:00
Gesloten op maandagen en feestdagen

Winters (1 november t/m 31 maart)
Dinsdag t/m vrijdag van 9:30 – 14:00
Zaterdag en zondag van 10:00 – 14:00
Gesloten op maandagen en feestdagen

Locatie
Avenida Doctor Guàrdia
07701 Maó

Iglesia de Santa Maria

Deze eerste steen van deze prachtige kerk werd in1287 gelegd. De Santa Maria in Mahon is het zeker waard om een kijkje te nemen. In de kerk vind je een erg bijzonder Zwitsers orgel en een mooi hoofdaltaar.

Claustre del Carme

In dit oude klooster is de meest traditionele markt van Menorca te vinden. Eenmaal binnen in de markt wisselen kleurrijke zaakjes met verse groenten en fruitsoorten elkaar af en kun je ook terecht voor een goed stuk vlees of een mooi nieuw kledingitem. De prachtige details van het klooster van del Carme zijn nog steeds te zien en maakt het een ‘must’ om even een kijkje te nemen. Tenslotte is dit ook een van de meest bezochte gebouwen van het eiland. Op de Facebookpagina van de markt staat alle actuele informatie.

Comments are closed.