Snorkelen

Wauw… de helderblauwe zee en de prachtige baaitjes maken Menorca ’the place to be’ om te snorkelen. Tijdens je snorkelavontuur kun je felgekleurde vissen tegenkomen! Het is een onvergetelijke ervaring en erg leuk om te doen tijdens je vakantie in Menorca. Lees hier meer over de mooiste snorkelplekken en andere snorkelactiviteiten.

Ga zelf op avontuur!

Het is goedkoop en hartstikke leuk om zelf naar een mooi baaitje te rijden en daar te snorkelen. Je bent niet afhankelijk van andere mensen en kunt op je gemak de plekjes verkennen. Snorkels en eventueel flippers kun je in verschillende winkeltjes kopen. Je komt ze op veel plekken tegen in Menorca, kan niet missen. Eigenlijk zijn bijna alle stranden in Menorca de moeite waard om te gaan snorkelen. Laat je verrassen door de levendige onderwaterwereld van Menorca.

5 mooie snorkelplekjes op een rij

– Cala Tamarells
– Caló Fondo o Ses Olles de Binissafúller
– Cala Morell
– Cala Viola de Ponent
– Cala en Porter

Ontdek nu de ‘Sea scooter’

Dit is een leuke manier om zonder al te veel inspanning te gaan snorkelen. Een leuk concept waar je misschien nog nooit van hebt gehoord… Je wordt namelijk vooruit getrokken door een soort propeller die je met beide handen vasthoudt. Ideaal voor degenen die niet zo lang of goed kunnen zwemmen. Deze zeescooters kun je huren in Son Xoriguer bij Big Foot, in Cala Galdana bij Audax Sports en natuurlijk ook bij diverse andere snorkelbedrijven in Menorca. De prijs per uur is rond de € 45. Bij Big Foot en Audax Sports kun je trouwens ook veel andere wateractiviteiten doen!

Snorkelen met een pro

In het mooie Menorca zijn natuurlijk ook organisaties die snorkelexcursies organiseren. Meestal samen met een professional ga je met een groep op ontdekking in de waterwereld van Menorca…

Blue island diving

Dicht bij de stad Serpentona in het zuiden van Menorca vind je deze duikschool. Hier is het mogelijk om op snorkelsafari te gaan. Het is een snorkeltrip van twee uur waar je € 35 voor betaalt. Je vertrekt vanaf de prachtige baai van Cala Galdana samen met een zeer vriendelijke ‘crew’. Ideaal voor reizigers die voor het eerst snorkelen, met kinderen zijn of gewoon gezellig met de hele familie. De prijs is inclusief alles wat je nodig hebt: snorkelapparatuur, wetsuit en reddingsvest. Het is mogelijk om online te boeken en ook voor duiken en andere activiteiten ben je bij deze organisatie aan het juiste adres.

Kijk voor meer informatie op de website

Zeereservaat Menorca (marine reserve)

In het noorden van Menorca vind je het Marine Reservaat. De vijftien stranden in dit reservaat behoren tot een beschermd natuurgebied. Ze zijn ingedeeld in verschillende zones, waarvan zone A het meest beschermd is en zone C het minst beschermd. Echter maakt dit het ene strand natuurlijk niet minder mooi dan het andere. Ga bij een bezoek aan Menorca zeker naar het noorden van het eiland om deze plek te ontdekken.

Dia Complert

Ontdek ook in het noorden van Menorca de prachtige snorkelplekjes. Dia Complert organiseert leuke snorkelsessies in de omgeving van het zeereservaat van Menorca. Deze organisatie biedt drie verschillende opties aan. Bij de een ga je per speedboat naar een plek om te snorkelen, bij de ander ga je per kayak en de laatste optie is interessant voor schoolgroepen. Voor welke optie ga jij? Kijk voor meer informatie op de website.

Tip!

– Neem een onderwatercamera mee of een speciaal hoesje voor je telefoon. Je kunt namelijk super mooie kiekjes maken van de vissen en andere verrassende dingen die je onderwater tegenkomt!

Comments are closed.