Stranden

Misschien heeft dit eiland wel de mooiste baaien en stranden die je ooit gezien hebt. Eigenlijk is het niet voor te stellen dat veel mensen dit eiland niet eens kennen. We mogen wel stellen dat dit een absoluut fenomeen is op het gebied van baaitjes. Gek op strand en hebben Ibiza en Mallorca jouw hart al gestolen? Breng dan ook eens een bezoekje aan Menorca en sluit dit kleine zusje voor altijd in je hart!

Cala Galdana; in één woord wauw!

Cala Galdana is een van de grootste en meest toeristische baaien van Menorca. Deze is gelegen aan de zuidkant van het eiland. Ideaal voor de wat actievere strandbezoeker. Dit strand is zo’n 400 meter lang en je kan gebruik maken van allerlei leuke en handige faciliteiten, zoals een botenverhuur en een drankje nuttigen in één van de gezellige barretjes. Sit back and enjoy!

Cala Mitjana; klein maar fijn

Klein en ongerept baaitje, in het zuiden van Menorca en omgeven door pijnbomen. Het is gelegen in de buurt van Cala Galdana en vanaf hier kom je ook naar de minder bekende baaitjes zoals Cala Trebaluger, Cala Fustam en Cala Escorxada.

Ook de liefhebber van een mooie zonsondergang kan hier terecht, want je hebt een ongelooflijk mooie zonsondergang vanaf dit baaitje. Het is er wel gezellig druk en je kan gratis parkeren op zo’n tien minuten van het strand.

De avontuurlijke strandganger kan een stukje gaan wandelen naar de klif gelegen aan de linkerkant van deze baai. Je kan van de klif afspringen, de rotsen zijn zo’n negen a tien meter hoog. Als je dan nog niet klaar bent, loop dan naar de kreek van Escorxada. Dit is ook een hele mooie plek om paard te rijden.

Cala Macarella; net een ansichtkaart

Dit strand, gelegen in het zuiden van Menorca is net een ansichtkaart. Niet voor niets, want je waant je in een paradijs. Let er wel op dat dit een enorm drukke baai is, zeker tijdens het hoogseizoen! Kom dus lekker bijtijds en claim een goed plekje. Je kan er ook terecht voor een lekker snack.

Cala Turqueta; kraakhelder

Fantastische baai met het meest fijne zand. Deze naam is niet bij toeval gekozen, maar omdat het water hier helder turquoise is. Neem je snorkel en duikbril dus zeker mee! Voor velen is dit de mooiste baai van het eiland. Net als veel andere baaien is deze gelegen tussen dennenbomen. Het ligt wel wat sneller in de schaduw dan de andere baaitjes. Je ziet er ook wat mooie zeilbootjes liggen waardoor je niet ontkomt aan een non-stop vakantiegevoel. Je kan er komen door het nemen van de zuidelijke afslag richting Mahon. Parkeren kan je op tien minuutjes van het strandje. Ook hier kan je een hapje en een drankje krijgen.

Cala Pregonda; uniek in haar soort

Wordt gesierd door rood zand en het landschap eromheen is iets minder vrolijk dan de andere baaitjes. Met een beetje fantasie heeft het wel iets weg van een Marslandschap. Je moet best een stuk lopen om bij deze baai uit te komen trouwens. Maar voor de afwisseling zeker een bezoekje waard.

Cala ’n Porter; fascinerend paradijs

Een ligging tussen grote rotspartijen, wit zand en helder blauw water dat is het baaitje Cala ‘n Porter. Dit is misschien wel de meest fascinerende baai. Uitstekend om heen te gaan met de kinderen, want het is er lekker rustig. Dit is trouwens ook één van de schoonste baaien van Menorca.

Cala ’n Bosch; van alle gemakken voorzien

Verstedelijkt baaitje, maar het is er wel hartstikke mooi. Het ligt in de buurt van Ciutadella en zuid westelijk gelegen op Menorca. Prima om naartoe te gaan met de kinderen, want je kan direct aan het strand parkeren. Dit leuke baaitje heeft verder hele leuke strandbars en je kunt ook gelijk een verfrissende douche nemen na een duik in het zoute water.

Comments are closed.