Surfen

Avonturiers en actievelingen opgelet! Menorca is hét surfwalhalla voor menig surfliefhebber. Op verschillende plekken rondom het eiland kun je erg goed surfen! Er zijn surfscholen, maar ook plekken waar je met je eigen uitrusting een middagje kan surfen. Lees hieronder alles over surfen op Menorca…

Populair! Windsurfen
Over heel de wereld is deze sport erg populair. Zelfs in Nederland (Zeeland) wordt in de zomer veel gewindsurft. Het is een erg aantrekkelijke sport en gemakkelijk te leren. Intensief is het zeker, maar als je de juiste balans en trucks weet, dan lukt het iedereen. Bij windsurfen draait het ‘all about the wind’… en laat er op het eiland Menorca nou vaak dagelijks een windje staan, wat het ideaal weer maakt om een middag te windsurfen. Wil je het graag leren? Of een keertje uitproberen? Op Menorca zijn verschillende watersport centra of surfscholen die lessen aanbieden.

Surf & Sail Menorca: watersportcentrum

Al vanaf 1978 bestaat dit centrum. Ze organiseren verschillende activiteiten, waaronder windsurfen, zeilen, het huren van boten en nog veel meer… Surf & Sail Menorca vind je bij het Son Xoriguer strand. Dit strand ligt zo’n 7 kilometer van de populaire stad Ciutadella af en heeft een fijn strand waar ook veel restaurants en hotels zijn. Net hadden we het over windsurfen, lijkt jou dit wat? Bij Surf & Sail bieden ze voor kinderen én volwassenen een lessenpakket aan. Je kan kiezen tussen 4 of 6 lessen.

Cursus van 4 lessen

– Vaak veel beginnelingen in de groep
– Elke les duurt 1,5 uur
– Tijdens de eerste les krijg je een beetje theorie, daarna gelijk de zee in…
– Maximaal 6 personen in een groep
– Prijs van 4 lessen (6 uur) is €130,- *

Cursus van 6 lessen

– Extra, voor als de eerste 4 lessen goed zijn bevallen
– Verbeter je skills nog nét wat meer!
– Prijs van 6 lessen (8 uur) is €160,- *
*Naast de kosten van de lessen betaal je standaard een huurprijs voor je surfboard en andere materialen. Voor 1 uur betaal je €20,-, voor 5 uur betaal je €80,- en voor een week onbeperkt betaal je €150,-

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Surf & Sail Menorca.

Minorca Sailing

Een andere organisatie is Minorca Sailing. Dit is volgens velen de surfspecialist van Menorca en helpt bij een ideale surfvakantie. Je kunt kiezen om een windsurfpakket met instructeur te boeken. Er is ook een extra optie, waarbij je feedback zal krijgen, doordat je surfrondje wordt gefilmd. Op deze manier kun je jouw surftechniek snel verbeteren en haal je alles uit je surfvakantie. De instructeurs die je helpen, zijn enorm vriendelijk en erg professioneel! De surflessen zijn ten noorden van Menorca, bij Cala Fornells.

Extra! Op de site van Minorca Sailing kun je gemakkelijk jouw surfvakantie samenstellen, met verblijf, lessen en meer. Klik hier voor meer informatie.

Comments are closed.