Vliegveld

Het is weer tijd om op vakantie te gaan… Het vakantiegevoel komt vaak pas naar boven als je in het vliegtuig stapt naar je vakantiebestemming. Op Menorca is ook een vliegveld te vinden, vlak bij de hoofdstad (Mahón). Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vliegen naar en vanaf Menorca Airport. Op deze pagina lees je alles over het vliegveld op Menorca…

Wist je dit al over het vliegveld?

In 1969 is de luchthaven van Menorca geopend. Vroeger was het nog vrij klein, maar nu telt het vliegveld 16 gates. Op 14 september in 2006 gebeurde er tijdens het renoveren van het gebouw iets tragisch… Het dak van Menorca Airport stortte in en er raakte 20 mensen vast onder het puin en drie bouwvakkers raakten gewond. In 2008 is het gebouw van het vliegveld helemaal gerenoveerd!

Van en naar het vliegveld?

Het vliegveld ligt erg dicht bij de grote stad Mahón en deze stad is dan ook makkelijk bereikbaar vanaf het vliegveld.

Bus

Je kunt bijvoorbeeld met het openbaar vervoer naar Mahón gaan. Met buslijn 10 kun je in een verbinding naar het centrum van Mahón, je bent hier binnen een kwartiertje. Deze buslijn stopt bij het busstation van de stad, waar je ook over kunt stappen op andere bussen. Een kaartje voor de bus kost rond de € 1,50 en kan in de bus worden gekocht.

Taxi

De taxi is een veel gebruikt vervoersmiddel in Menorca. Het vinden van een taxi is dan ook geen probleem op het vliegveld. Vanaf Menorca Airport naar Mahón betaal je ongeveer € 13,- voor een ritje met de taxi.

Weetje!

In 2001 had het vliegveld van Menorca haar record aantal vervoerde passagiers. Er zijn dat jaar bijna 3 miljoen personen vervoerd vanaf het vliegveld. Dit waren aankomende en vertrekkende passagiers.

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn een aantal vliegtuigmaatschappijen die vliegen van en naar Menorca. Soms is het een stuk goedkoper om met een andere maatschappij te gaan, terwijl de dag van vertrek hetzelfde is. Voor reizigers die vlak naast Duitsland of België wonen, kunnen ze ook nog altijd kijken of er vanaf Duitsland of België vluchten gaan naar Menorca. De prijzen kunnen enorm schelen. De vliegtuigmaatschappijen die vliegen van en naar Menorca Airport zijn:

TUIfly
Thomson Airways
Iberia
easyJet
Air Berlin

De goedkoopste vliegtickets vind je hier!

Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die vliegen naar Menorca, maar welke is nou de goedkoopste op jouw gekozen data? Op verschillende vergelijkingssites kun je gemakkelijk in een overzicht zien welke reis voor jou het voordeligste is. Kijk bijvoorbeeld op onderstaande vergelijkingswebsite:

Skyscanner.nl

Dit is een website die je binnen twee klikken een handig overzicht geeft van de vliegreizen naar Menorca. Je typt bijvoorbeeld bij ’Waar vlieg je vandaan?’ Amsterdam in en bij ‘Waar wil je heen?’, type je Menorca in. Dan hoef je alleen nog je vertrekdag en retourdag in te vullen en Skyscanner gaat op zoek naar de goedkoopste vlucht. Wil je nou liever vanaf een andere stad naar Menorca vliegen, dan kan je dit natuurlijk aanpassen. Klik hier en boek gemakkelijk een goedkope vliegreis naar Menorca!

Comments are closed.