Mooie uitzichtpunten

‘KLIK’… wat een plaatje! Ga je op avontuur in Menorca, vergeet dan zeker niet je camera mee te nemen. Er zijn onvergetelijke plekken die het zeker waard zijn om vast te leggen. De plekken met het mooiste uitzicht zijn niet zo 1,2,3 te vinden en daarom zullen wij je daar een handje bij helpen…

‘Picture this!’

Een eiland met verborgen juweeltjes, dat is Menorca! Er zijn genoeg plekken waar je kunt genieten van een adembenemend mooi uitzicht. Er zijn enorm veel baaitjes, waar elke dag weer de zon ondergaat en de kleur van de lucht verandert in warme roze en oranje kleuren… Zie je het al voor je? Geniet samen met je partner van dit romantische moment!

Sfeervolle zonsondergang

Misschien lieten we het net al een beetje doorschemeren, maar de zonsondergang op Menorca is prachtig! Zo’n 300 dagen per jaar schijnt de zon op Menorca, dus de zon gaat vaak onder bij een heldere lucht. Ga zelf op zoek naar een van de vele stranden op Menorca en picture jouw unieke zonsondergang moment. Tips waar je heen kunt gaan? Kijk hier en lees meer informatie over de stranden op Menorca.

Liever een zonsopkomst bekijken?

Dat kan zeker in Menorca! Een leuk weetje is dat Menorca het eerste gedeelte van Spanje is dat zonlicht opvangt. Dit komt doordat het een eiland is dat het meest oostelijk ligt.

Tip tip tip!

Bezoek de baai bij Cala Macarella en Cala Macarelleta en loop over het smalle zandpad dat tussen de baaien loopt. Vanaf hier kun je uitkijken op het helder blauwe water. Zorg wel dat je andere schoenen dan alleen je slippers meeneemt. Het pad ligt vol kleine steentjes en is erg smal…

La Mola

La Mola de Menorca is een groot terrein in de buurt van Mahon is voor de geschiedenisliefhebbers en degenen die op zoek zijn naar een mooi uitzicht dé plek om te bezoeken. Het is een oud fort dat is gevestigd op een steile rots vlak naast de zee. Je hebt dus een prachtig uitzicht over én de zee én het eiland.

Monte Toro

Dit is de hoogste berg van Menorca en 357 meter hoog. Als je op deze berg bent, kun je dan ook het hele eiland bekijken… Kan je het je al voorstellen? De prachtige groene natuur en in de verte de mooie baaitjes en de zon die schittert op het water… Je kunt gemakkelijk met een auto op de berg komen, er gaat een verharde weg tot het bovenste puntje. Bovenop de berg staat een klooster waarbij een beeld van Christus staat. Dit beeld staat voor het herdenken van de gestorven Menorcanen tijdens de oorlog in Marokko.

Leuk weetje: als het erg helder is dan kun je vanaf de top van El Toro (zo wordt Monte Toro ook wel genoemd) het Tramontana-gebergte van Mallorca zien. Vergeet zeker je fotocamera niet!

Comments are closed.